تعویض قطعات سخت افزاری لپ تاپ اپل
بسیاری از کاربران لپ تاپ های مختلف، ممکن است پس از مدتی به دلایلی همچون افت کارکرد دستگاه، نیاز به پردازش نرم افزار ها و بازی های بسیار گرافیکی، خرابی قطعات، سوختگی قطعات و … اقدام به تعویض قطعات سخت افزاری کنند. انجام این کار، به این بستگی دارد که لپ تاپ مورد نظر، قابلیت تعویض قطعاتی همچون پردازنده را داشته باشد.
شرکت اپل، از جمله معدود برند هایی بود که امکان تعویض بسیاری از قطعات را برای کاربرانش محدود کرده بود. اما طبق بررسی برخی از منابع و سایت های مربوط به تعمیر و تعویض قطعات الکترونیکی، امکان تعویض هر قطعه ای در نسخه های جدید مک بوک وجود دارد.
قطعات قابل تعویض لپ تاپ اپل
لپ تاپ های سری جدید اپل، امکان تعویض بسیاری از قطعات، از جمله موارد زیر را در اختیار کاربرانش قرار داده و با این کار، رضایت همگانی را جلب نموده است:
- هارد درایو: دیسک سخت (Hard Drive Disk)، یکی از حافظه های ذخیره سازی جانبی داده ها است و اغلب حافظه دائمی کامپیوتر نیز خوانده میشود. تقریباً همه داده ها از جمله سیستم عامل (Operating System)، فایل ها، برنامه ها و … بر روی حافظه جانبی دیسک سخت قرار می گیرند. دیسک سخت یک وظیفه دارد و آن حفظ دائمی داده ها است.
- پردازنده مرکزی: CPU (Central Processing Unit)، واحد پردازش مرکزی هر لپ تاپ یا سرور است. لپ تاپ ها یا ابزار هایی که نیاز به انجام امور محاسباتی دارند، بدون سی پی یو قادر به انجام هیچ کاری نیستند.
- پردارنده گرافیکی: GPU (Graphics Processing Unit)، برای پردازش و رندرینگ تصاویر در کارت های گرافیک و گرافیک های آنبورد، مورد استفاده قرار می گیرد. اگر می خواهید از نرم افزارها یا بازی های بسیار گرافیکی و پر حجم استفاده کنید، نیاز به تعویض جی پی یو خواهید داشت.
- صفحه نمایش: بی شک از مهم ترین اجزای هر سیستمی است که باید همیشه در بهترین شرایط عملکردی خود باشد، چرا که وظیفه آن (نمایش صفحه)، برای راحتی کاربر بسیار حیاتی است. این نکته را بدانید که صفحه نمایش رتینا و لایه شیشه ای روی صفحه نمایش، به همدیگر جوش خورده اند. بنابر این، در صورت خرابی یکی از آن دو، دیگری را نیز باید تعویض نمایید. این موضوع، سبب افزایش هزینه کاربران در صورت خرابی این قطعه از لپ تاپشان، شده است.
چگونه متوجه نیاز به تعویض قطعات شویم؟
ممکن است با خود بگویید که از چه طریق پی به نیاز لپ تاپ به تعویض قطعات ببریم، و آیا علائم خرابی قطعات، مانند همدیگر اند یا خیر. در ادامه به همین موضوع پرداخته ایم:
- اگر باتری لپ تاپ شارژ را نگه نمی دارد و لپ تاپ پس از چند دقیقه از کار می افتد، لازم است تا باتری را تعویض کنید.
- اگر به هنگام اجرای چند نرم افزار به صورت همزمان، عملکرد دستگاه کند می شود، نیاز است تا رم تعویض شود.
- اگر صداهایی همانند کلیک کردن، در هر زمان که کامپیوتر به داده هایی از هارد درایو دسترسی پیدا می کند شنیده شود، بهتر است هارد دیسک تعویض شود.
- در صورت کار نکردن یا شل شدن کلید های کیبورد، باید آن را با صفحه کلیدی جدید تعویض نمایید.
البته خرابی هایی نیز وجود دارند که می توان آن ها را با اقداماتی ساده و بدون نیاز به تعویض قطعات، رفع نمود. برای مثال، برای رفع مشکل پیکسل های بهم پیوسته و یا نا هماهنگ در صفحه نمایش لپ تاپ، کافی است که آن قسمت ها را با دست ماساژ دهید.
مرکز تخصصی تعویض و تعمیر پردازنده آی مک
عملیات تعویض و یا تعمیر هر قطعه سخت افزاری، کاری بسیار دشوار و حساس است. این حساسیت و دشواری در مک بوک ها، خیلی بیش تر از دیگر برند ها احساس می شود، چرا که سیستم آن ها به کل متفاوت از چیزی است که در دیگر لپ تاپ ها مشاهده کرده ایم.
از این رو، اگر نیاز به هرگونه تعویض قطعات را در سیستم خود حس کردید، بلافاصله به یکی از شعب مراکز تعمیرات لپ تاپ اپل مراجعه کنید و در ازای کمترین وقت و پایین ترین هزینه، از خدمات تعمیری و تعویضی این مراکز بهره ببرید.